Котор Варош: Изворна СДС и радикали улазе у трку за начелника

В. К.
Котор Варош: Изворна СДС и радикали улазе у трку за начелника

Котор Варош - Трка за начелника Котор Вароша добиће и трећег учесника након што су Изворна СДС и СРС одлучили да се удруже у коалицију и понуде бирачима кандидата за првог човјека општине.

Нови савез формиран је након што су которварошки радикали колективно напустили СРС РС незадовољни пробосанском политиком коју води врх странке са Миланком Михајлицом на челу и приступили СРС-у чији је лидер Драган Ђурђевић.

Предсједник бањалучког Регионалног одбора Изворне СДС Славко Ђукић потврдио је да је на сједници Општинског одбора у Котор Варошу одлучено да на изборе иду са радикалима.

- Изворна СДС и СРС излазе на изборе са заједничком одборничком листом, а ускоро ћемо то озваничити и потписивањем коалиционог споразума. Предложићемо кандидата за начелника којег ће вјероватно подржати и друге партије у Котор Варошу - казао је Ђукић и додао да још није одлучено ко ће бити кандидат.

За сада је познато да је Зденко Сакан из ПДП-а кандидат Савеза за промјене за начелника Котор Вароша, док други блок, који чине СНСД, ДНС и СП, још није постигао договор, јер све три странке желе да понуде свог човјека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана