Koncert učenika muzičkih škola iz Ugljevika i Praga

Srna
Koncert učenika muzičkih škola iz Ugljevika i Praga

Ugljevik - Koncertom učenika Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković" i Zakladne umjetničke škole "Jizni" iz Praga u Ugljeviku je večeras nastavljeno višednevno obilježavanje krsne slave opštine - Svete Petke Paraskeve.

U Centru za kulturu "Filip Višnjić" učenici su se predstavili pojedinačnim izvođenjem kompozicija klasične muzike, a publika je imala zadovoljstvo da čuje kamerni ansambl, soliste i laureate međunarodnih takmičenja.


Direktor Muzičke škole "Kornelije Stanković" Slaviša Perić izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima sa osvojenih preko 300 nagrada.

"U prošloj školskoj godini izdvojio bih pobjede na takmičenjima u Srbiji, u Beogradu i Smederevu, u Hrvatskoj smo osvojili nagradu u Puli i u Sloveniji smo u Portorožu osvojili tri prve nagrade", istakao je Perić.

On je napomenuo da Muzička škola "Kornelije Stanković" ima odjeljenja u Ugljeviku, Bijeljini i u austrijskom Gracu, sa više od 200 učenika.

"U ovoj školskoj godini planiramo da se pojavimo na najznačajnim evropskim takmičenjima, a u organizaciji naše škole biće održan festival u Gracu posljednjeg vikenda u novembru", najavio je Perić.

Umjetnički rukovodilac Zakladne škole "Jizni" Jirži Janovšek rekao je da su prvi put u Ugljeviku i da imaju odličnu saradnju sa Kulturno-umjetničkim društvom /KUD/ "Rudar" iz ove opštine.

Orkestar "Haiček" koji je nastupao u Ugljeviku je ansambl ove umjetničke škole koji u repertoaru ima klasičnu muziku i narodni melos češkog naroda.

Janovšek je najavio da će učenici ove češke škole koja postoji 25 godina učestvovati i na ovogodišnjem festivalu folklora u organizaciji KUD-a "Rudar".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana