Концерт ученика музичких школа из Угљевика и Прага

Срна
Концерт ученика музичких школа из Угљевика и Прага

Угљевик - Концертом ученика Основне музичке школе "Корнелије Станковић" и Закладне умјетничке школе "Јизни" из Прага у Угљевику је вечерас настављено вишедневно обиљежавање крсне славе општине - Свете Петке Параскеве.

У Центру за културу "Филип Вишњић" ученици су се представили појединачним извођењем композиција класичне музике, а публика је имала задовољство да чује камерни ансамбл, солисте и лауреате међународних такмичења.


Директор Музичке школе "Корнелије Станковић" Славиша Перић изразио је задовољство постигнутим резултатима са освојених преко 300 награда.

"У прошлој школској години издвојио бих побједе на такмичењима у Србији, у Београду и Смедереву, у Хрватској смо освојили награду у Пули и у Словенији смо у Порторожу освојили три прве награде", истакао је Перић.

Он је напоменуо да Музичка школа "Корнелије Станковић" има одјељења у Угљевику, Бијељини и у аустријском Грацу, са више од 200 ученика.

"У овој школској години планирамо да се појавимо на најзначајним европским такмичењима, а у организацији наше школе биће одржан фестивал у Грацу посљедњег викенда у новембру", најавио је Перић.

Умјетнички руководилац Закладне школе "Јизни" Јиржи Јановшек рекао је да су први пут у Угљевику и да имају одличну сарадњу са Културно-умјетничким друштвом /КУД/ "Рудар" из ове општине.

Оркестар "Хаичек" који је наступао у Угљевику је ансамбл ове умјетничке школе који у репертоару има класичну музику и народни мелос чешког народа.

Јановшек је најавио да ће ученици ове чешке школе која постоји 25 година учествовати и на овогодишњем фестивалу фолклора у организацији КУД-а "Рудар".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана