Kodžoman: Priroritet nova radna mjesta u Laktašima

Srna
Kodžoman: Priroritet nova radna mjesta u Laktašima

Laktaši - Novoizabrani načelnik opštine Laktaši Miroslav Kodžoman poručuje da su nova radna mjesta prioritet, te da su ona moguća stvaranjem dobrih poslovnih uslova.

Kodžoman u intervjuu Srni naglašava da su posebna prilika za industrijalizaciju autoput kroz veći dio opštine i skora gradnja autoputa prema Prnjavoru kroz Župu.

"Laktaši su prepoznatljivi po pokretanju posla - taj trend omogućio je da mnoge porodice ostanu ovdje i planiraju svoju budućnost. Tako su Laktaši, pretežno ruralna opština u Srpskoj, sa stalnim rastom broja stanovnika i đaka prvaka. Sa tim moramo nastaviti", napominje Kodžoman.

Plan razvoja obuhvata infrastrukturne projekte kao što su izgradnja vodovodne mreže do svakog domaćinstva, nastavak izgradnje kanalizacione mreže, te dalju izgradnju elektro i mreže javne rasvjete.

"U planu je nastavak rekonstrukcije putne mreže, te proširenje vrtića u Laktašima i izgradnja novog u Trnu, a cilj je da u svakom dijelu opštine budu optimalni uslovi za život stanovništva i nesmetan razvoj", poručuje Kodžoman.

On navodi da su svi planovi realni i da kontinuitet vlasti SNSD-a u Laktašima pokazuje da ova stranka i njeni kadrovi ispunjavaju obećanja, što građani pokazuju izbornim povjerenjem.

"Nisam davao obećanja zarad političkih poena. Uvjeren sam da ćemo uraditi još neke projekte o kojima nisam pričao u kampanji, a koji su još u razvojnoj fazi", kaže Kodžoman.

On navodi da je SNSD u Laktašima počeo smjenu generacija, odnosno da već 16 mjeseci rade na jačanju stranke, prije svega kadrovske strukture.

"SNSD želi nove ideje, novu snagu i novi entuzijazam, a građani su to prepoznali. Sistematskim radom u posljednjih godinu dana dobili smo novih 1.200 članova, pretežno mladih i obrazovanih ljudi", ističe Kodžoman za Srnu.

On zaključuje da nova, mlada snaga, uz dugogodišnje članove i njihovo iskustvo, ima potpuni legitimitet da ubrzanim korakom razvija opštinu Laktaši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana