Ključeve Starog grada Trebinja zatražilo 13 vozača

R. Mi.
Ključeve Starog grada Trebinja zatražilo 13 vozača

Trebinje - Zahtjev za dodjelu daljinskog upravljača za klip na kapiji Starog grada u Trebinju podnijelo je 13 vozača.

Rekla je ovo predsjednica Gradske komisije za dodjelu daljinskih upravljača za Stari grad Marina Herbez i dodala da mali broj stanovnika ima neophodne uslove za dobijanje dozvole.

Nakon niza pokušaja nasilnog spuštanja rampe na ulazu u Stari grad i sve češćeg neovlašćenog parkiranja u najužem jezgru, Gradska uprava odlučila je da pooštri uslove za vozače.

- Izmjenama odluke o bezbjednosti saobraćaja na području Trebinja pooštreni su uslovi za parkiranje na području Starog grada, s tim da će se vozila moći parkirati u vlastitim garažama ili u ograđenim dvorištima koja imaju predviđene uslove za parkiranje - rekla je Herbezova.

Ona je istakla da je za sve stanovnike ovog dijela Trebinja koji nemaju uslove za parkiranje vozila na području Starog grada predviđena mogućnost kupovine povlašćene karte za parkiranje u neposrednoj blizini.

Klip na ulazu u Stari grad uskoro će biti dekodiran i neće se moći spustiti postojećim daljinskim upravljačem.

- Uskoro će biti postavljen i video-nadzor na ulazu u Stari grad, a svako ko pokuša nasilno da spusti ili ošteti klip odgovaraće za to - kazala je Herbezova.

Vozila za snabdijevanje ugostiteljskih objekata u Starom gradu moći će da saobraćaju u terminima od šest do osam i od 14 do 16 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana