Кључеве Старог града Требиња затражило 13 возача

Р. Ми.
Кључеве Старог града Требиња затражило 13 возача

Требиње - Захтјев за додјелу даљинског управљача за клип на капији Старог града у Требињу поднијело је 13 возача.

Рекла је ово предсједница Градске комисије за додјелу даљинских управљача за Стари град Марина Хербез и додала да мали број становника има неопходне услове за добијање дозволе.

Након низа покушаја насилног спуштања рампе на улазу у Стари град и све чешћег неовлашћеног паркирања у најужем језгру, Градска управа одлучила је да пооштри услове за возаче.

- Измјенама одлуке о безбједности саобраћаја на подручју Требиња пооштрени су услови за паркирање на подручју Старог града, с тим да ће се возила моћи паркирати у властитим гаражама или у ограђеним двориштима која имају предвиђене услове за паркирање - рекла је Хербезова.

Она је истакла да је за све становнике овог дијела Требиња који немају услове за паркирање возила на подручју Старог града предвиђена могућност куповине повлашћене карте за паркирање у непосредној близини.

Клип на улазу у Стари град ускоро ће бити декодиран и неће се моћи спустити постојећим даљинским управљачем.

- Ускоро ће бити постављен и видео-надзор на улазу у Стари град, а свако ко покуша насилно да спусти или оштети клип одговараће за то - казала је Хербезова.

Возила за снабдијевање угоститељских објеката у Старом граду моћи ће да саобраћају у терминима од шест до осам и од 14 до 16 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана