Klinika za kardiovaskularne bolesti stiže u južno krilo

Željka Kokot
Klinika za kardiovaskularne bolesti stiže u južno krilo

Banjaluka - Preseljenje ambulanti iz centralnog medicinskog bloka i sa lokacije u centru Banjaluke u Polikliniku smještenu u južnom krilu Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS ulazi u završnu fazu, a od ponedjeljka sa radom na novoj lokaciji počinje i Klinika za kardiovaskularne bolesti.

Preseljenje ambulanti i kabineta u sklopu ove klinike počinje danas i trajaće tokom vikenda, a supspecijalističke kardiološke ambulante, ultrazvučni kabineti, kabinet za ergometriju i kabinet za holter EKG biće smješteni na prvoj etaži Poliklinike UKC-a RS.

Iz UKC-a podsjećaju da je većina ambulanti već preseljena na novu lokaciju i da se prijem pacijenata odvija predviđenom dinamikom.

- Klinika za unutrašnje bolesti nalazi se u prizemlju Poliklinike, a sa radom su počele prijemna internistička ambulanta, internistička, endokrinološka, hematološka, gastroenterološka i nefrološka ambulanta, ultrazvučni kabinet, hematološka dnevna bolnica izuzev onkološke terapije, reumatološka ambulanta i endoskopski kabineti - istakli su u UKC-u RS.

U sklopu Klinike za neurologiju na novu lokaciju preseljene su prijemna neurološka ambulanta, kabineti za EEG, evocirane potencijale, EMNG i UZV, kao i specijalističke ambulante. Dijelovi Klinike za onkologiju koji se nalaze na novoj lokaciji su onkološka prijemna i specijalistička ambulanta i UZV kabinet. Klinika za bolesti uha, grla i nosa smještena je na prvom spratu Poliklinike, a sa radom su počele specijalistička ambulanta, fonijatrijski, rinološki i kabinet za otomikroskopiju te logopedska ambulanta.

- Zavod za laboratorijsku dijagnostiku preselio je u potpunosti u novi prostor na prvom spratu Poliklinike - kažu u UKC-u RS i podsjećaju da je ulaz za sve navedene ambulante i Zavod za laboratorijsku dijagnostiku kroz glavni ulaz u Polikliniku UKC-a RS.

Raspored zasjedanja konzilijuma

Konzilijum za PET CT svakog ponedjeljka od 10.30 časova

Konzilijum za maligne tumore gastrointestinalnog trakta ponedjeljkom od 12 časova

Konzilijum za PET CT ponedjeljkom od 10.30 časova

Konzilijum za maligne tumore štitne žlijezde utorkom od 10 časova

Konzilijum za mješovite lokalizacije utorkom od 12 časova Konzilijum za melanom i kožne tumore srijedom od 10 časova Konzilijum za urološke lokalizacije srijedom od 12 časova Konzilijum za ORL i maksilofacijalne lokalizacije četvrtkom od devet časova

Hemioterapijski konzilijum četvrtkom od 12 časova

Konzilijum za tumore dojke petkom od 12 časova

Hematološki konzilijum svakog drugog petka od 10.30 časova

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana