Katanac na pekaru i restorane u centru Gradiške

M. V.
Katanac na pekaru i restorane u centru Gradiške

Gradiška - Inspektori Poreske uprave RS privremeno su zatvorili pekaru i tri restorana u Gradišci zbog kršenja Zakona o fiskalnim kasama.

U Poreskoj upravi su istakli da je od 1. do 25. avgusta ove godine na području ove opštine obavljeno 14 kontrola sa ciljem evidentiranja prometa putem fiskalnih kasa.

Pod lupom inspektora bili su poreski obveznici koji se bave ugostiteljskom djelatnošću, proizvodnjom i prodajom pekarskih proizvoda, te stomatološke ordinacije.

Na 15 dana je zatvorena pekara "Lukić" i etno-restorani "Savski alas", "Remo" i "Konoba Vulović", koji se nalaze u užem centru grada.

- Zbog uočenih nepravilnosti izdata su četiri prekršajna naloga sa ukupnom novčanom kaznom od 2.000 KM. Naložena je i mjera zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju od 15 dana za poreske obveznike koji se bave ugostiteljstvom i prodajom pekarskih proizvoda - istakla je portparol Poreske uprave RS Mila Štrkić.

Zatvaranjem objekata u centru grada u Poreskoj upravi su potvrdili da je nastavljena borba sa poreskim obveznicima koji ne poštuju zakonske odredbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana