Karađorđevići uručili pomoć za 70 porodica

Srna
Karađorđevići uručili pomoć za 70 porodica

Šamac - Princ Aleksandar Drugi Karađorđević i princeza Katarina uručili su juče u Šamcu humanitarnu pomoć za 70 porodica čiji su domovi oštećeni u ovogodišnjim poplavama.

Domu zdravlja uručili su EKG aparat, a ukupna vrijednost humanitarne pomoći je 40.000 evra. Pomoć, koja se sastoji od kućnih aparata, prehrambenih paketa, sredstava za ličnu higijenu i posteljine, obezbijeđena je zahvaljujući humanitarnoj organizaciji "Lajflajn" iz Kanade, čiji je pokrovitelj princeza Katarina.

Aleksandar Karađorđević je rekao da narod u RS treba da zna da on i njegova porodica ne zaboravljaju teškoće sa kojima se susreće svaki pojedinac u Srbiji i Srpskoj. On je naglasio i da Vlada RS može da računa na njihovu pomoć u svakom trenutku.

- Za nas je Drina samo rijeka i ne treba biti prepreka da svi zajedno radimo i pomažemo jedni drugima. Nevolje su velike, ali je ljubav prema vama velika, kao i želja da pružimo maksimalan doprinos u poboljšanju kvaliteta života svakog pojedinca u Srbiji i Srpskoj - istakao je on.

Princeza Katarina rekla je da su stigli u Šamac jer je on najviše stradao u majskoj poplavi.

Ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija kazao je da su on i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Igor Vidović došli u Šamac da u ime Vlade RS izraze zahvalnost za sve što radi kraljevski dom Karađorđevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana