Карађорђевићи уручили помоћ за 70 породица

Срна
Карађорђевићи уручили помоћ за 70 породица

Шамац - Принц Александар Други Карађорђевић и принцеза Катарина уручили су јуче у Шамцу хуманитарну помоћ за 70 породица чији су домови оштећени у овогодишњим поплавама.

Дому здравља уручили су ЕКГ апарат, а укупна вриједност хуманитарне помоћи је 40.000 евра. Помоћ, која се састоји од кућних апарата, прехрамбених пакета, средстава за личну хигијену и постељине, обезбијеђена је захваљујући хуманитарној организацији "Лајфлајн" из Канаде, чији је покровитељ принцеза Катарина.

Александар Карађорђевић је рекао да народ у РС треба да зна да он и његова породица не заборављају тешкоће са којима се сусреће сваки појединац у Србији и Српској. Он је нагласио и да Влада РС може да рачуна на њихову помоћ у сваком тренутку.

- За нас је Дрина само ријека и не треба бити препрека да сви заједно радимо и помажемо једни другима. Невоље су велике, али је љубав према вама велика, као и жеља да пружимо максималан допринос у побољшању квалитета живота сваког појединца у Србији и Српској - истакао је он.

Принцеза Катарина рекла је да су стигли у Шамац јер је он највише страдао у мајској поплави.

Министар просвјете и културе Горан Мутабџија казао је да су он и министар за економске односе и регионалну сарадњу Игор Видовић дошли у Шамац да у име Владе РС изразе захвалност за све што ради краљевски дом Карађорђевића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана