Кањон Тијесно рај за пењаче и акробате

Дејана Братић
Кањон Тијесно рај за пењаче и акробате

Бањалука - Адреналински фестивал “Дрил енд чил” који је јуче завршен у кањону Тијесно окупио је 250 љубитеља екстремних спортова из цијелог свијета који су четврту годину заредом уживали у природним љепотама кањона.

Најпознатији свјетски пењачи и модерне акробате познати као хајлајнери у протеклих девет дана показали су своје вјештине на висинама.

Организатор догађаја пењачки клуб “Икстрим” веома је задовољан великим бројем посјетиоца.

- Програм је био разнолик, организација добра, а учесници су презадовољни и изразили су жељу да опет дођу. Ове године уређено је око 30 нових линија за пењање, као и пјешачке стазе,  а постављена је и сеоска сигнализација. Велики број учесника довео је и своје пријатеље, тако да је сваке године све већи број авантуриста у кањону - рекао је Игор Вуковић из пењачког клуба “Икстрим”.

Посебна атракција били су хајлајнери, који ходају по специјалном ужету, разапетом преко кањона на висинама и до 400 метара.

- Организовали смо радионице опремања пењачких смјерова гдје смо уредили 15 смјерова, затим радионице тајландске масаже, плеса на свили, ходања по траци и слично. Тако да је програм заиста био разнолик и динамичан - додао је Вуковић.

Овај догађај поред искусних пењача окупио је и бројне гледаоце. Они храбрији усудили су се да ходају по траци, док су они мало мање храбри дошли да их подрже, уживају у природи и дане проводе у кампу дружећи се.

Овај фестивал биће посебно памћен по доласку најбољег пењача Адама Ондре.

- Ово је први пут да Ондре долази на Балкан и част нам је што је својим доласком увеличао овај фестивал. Он је одржао презентацију о пењању и својој пењачкој каријери. Могу слободно рећи да је ово био највећи пењачки догађај у БиХ, али и у региону - додао је Вуковић.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић је током посјете кањону истакао да овај фестивал много значи за град и његову међународну промоцију.

  • На овај начин промовишемо наше туристичке потенцијале, али и све друге могућности које Бањалука нуди својим гостима - рекао је Талић.

Равнотежа

У оквиру овог фестивала, екипа мајстора равнотеже из Љубљане у парку “Младен Стојановић” организовала је бесплатну  радионицу на којој су грађани могли  да тестирају равнотежу.

Подршку овом фестивалу пружио је град, а пекара “Мања” побринула се да не мањка хране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана