Кабинет Предсједника Српске издвојио 10.000 КМ за опремање учионице у Зворнику

Срна
Кабинет Предсједника Српске издвојио 10.000 КМ за опремање учионице у Зворнику

Зворник - Кабинет предсједника Републике Српске издвојио је 10.000 КМ за опремање учионице за економску групу предмета у Средњошколском центру "Петар Кочић" из Зворника, рекла је директор ове средњошкослке установе Биљана Писић.

Она је синоћ на "Светосавској академији" истакла да ће средства бити утрошена за набавку рачунара и намјештаја за учионицу економске групе предмета - смјер банкарски техничар.


Писићева се на донацији захвалила предсједнику Републике Српске Милораду Додику и савјетнику у Кабинету предсједника Данијелу Драгичевићу, који је похађао ову школу.

Она је подсјетила да су у неколико посљедњих година Влада Републике Српске, Градска управа и невладине организације уложиле око милион КМ за побољшање услова наставе у Средњошколском центру "Петар Кочић" Зворник.

"Осим Владе Републике Српске и ресорног министарства, Градска управа Зворник несебично помаже образовање, побољшава услове рада и помаже сарадњу ове средњошколске установе са образовнимм установама из Словеније и Португалије", рекла је Писићева.

Она је рекла да је у овој школској години прослављен десетогодишњи јубилеј сарадње са Средњом школом "Сречко Косовар" из Сежане.

"Захваљујући овој словеначкој школи, успоставили смо срадњу и са средњом школом из Барселоса у Португалији", рекла је Писићева.

Она је најавила да ће за три дана један број ученика и наставника зворничког Средњошколског центра отпутовати на међународну Туристичку тржницу у Љубљану и посјетити своје пријатеље у Сежани.

"Градска управа Зворник је у марту прошле године финансијски омогућила прву посјету представника наше школе средњој школи у Барселосу, док је планирано да 12 ученика са наставницима из Барселоса посјете нашу школу у априлу", рекла је Писићева и додала да ће, након њихове посјете, бити договорена посјета зворничких ученика Барселосу.

Средњошколски центар "Петар Кочић" Зворник похађа више од хиљаду ученика.

"Светосавска академија" у Средњошколском центру "Петар Кочић" одржана је у оквиру "Светосавске недјеље", која је отворена 23. јануара, а завршава се "Светосавским балом", на коме ће наступити београдска глумица Ивана Жигон, у суботу, 3. фебруара.

Организатор "Светосавске недјеље 2018" је Српско просвјетно и културно друштво "Просвјета" Зворник, Црквена општина Зворник и Дом омладине, док је покровитељ Градска управа Зворник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана