Јубиларном представом српчани освојили публику у Шиду

Д. Ј.
Јубиларном представом српчани освојили публику у Шиду

Србац - Аматерска позоришна трупа “Миленијум” из Српца представила се својом новом јубиларном представом “Он аир” на позоришном фестивалу “Свратиште у позориште” у Шиду и остварила запажен наступ.

Фестивал је окупио велики број позоришта из читавог региона, која су размијенила искуства и договорила будућу сарадњу.

Координатор представе Санела Видовић каже да је ово њихова десета представа, која критички говори о времену и друштву у којем данас живимо, што је приказано кроз различите телевизијске формате, односно кроз сукобе добрих и лоших људских фигура које изазивају инциденте и на тај начин подижу гледаност, а самим тим се повећава и профит.

- Представу је режирала глумица Народног позоришта РС Слађана Зрнић, која са нама сарађује већ дуги низ година. Она је написала и текст за ову представу, заједно са глумцем Велимиром Бланићем и веома смо задовољни како је све то испало, као и самом чињеницом да су глумци заправо ученици основних и средњих школа - рекла је Видовићева.

Она је истакла да је фестивал у Шиду био посвећен највећем мотиву стваралаштва - човјеку, јер се пошло од тога да је човјек у средишту драмске идеје.

- Фестивал није био такмичарског типа, а нагласак је био на томе да се публици представи што већи број позоришних трупа са представама различитих жанрова - рекла је Видовићева. Премијера представе “Он аир” одржана је 31. августа у Српцу.

         

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана