Јово Гробар сахрањује на вересију

Avaz.ba
Јово Гробар сахрањује на вересију

Јово Станковић, у Новом Граду познатији као Јово Гробар, свашта је доживио у свом послу, па и то да сахрањује на вересију.

Каже да има свексу у којој ревносно биљежи дугове и рате. Имена дужника не открива, јер је све, како тврди, "у домену поштовања клијената и пословне политике куће".

Додаје да му је само један Новљанин остао дужан. Дуг за сахрану члана породице, мада је Јово својевремено све уредно испоштовао, вуче већ десет година. Станковић додаје да дугове најуредније измирује сиротиња. Они, према његовим ријечима, узимају и  најјефтинији, такозвани социјални пакет за посљедње путовање, који кошта 310 марака.
Они који се и на сахрани бахате, према Јовиним ријечима, "рате прескачу као препоне", пише Аваз.

'' Чим ми дођу у фирму и траже оно најексклузивније, сандук од 900 марака са 20 вијенаца, одмах знам да ће с плаћањем ићи тешко. Плате обично једну рату, а онда се изгубе, па трчи за њима, мољакај... Немам ја утјеривача дугова, као неки политичари, па да се одмах намирим. Овако, све морам сам, полако с људима и осим тог једног несретника, нико ми се од дуга није отео'', похвалио се Јово, увјерен да ће „с промјеном власти доћи и боља времена за погребнике".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана