Јован Радомир: Швеђане занимају српска култура и традиција

Д. Ј.
Јован Радомир: Швеђане занимају српска култура и традиција

Србац - Шведски телевизијски водитељ и новинар Јован Радомир, који је поријеклом из Српца, био је један од домаћина промоције Београда и Србије која је недавно организована у Стокхолму у организацији Туристичких организација Београда и Србије и уз подршку Амбасаде Србије у Стокхолму.

Догађај је окупио око 70 представника туристичких агенција, медија, пословних људи и познатих личности из свијета спорта, културе, привреде и јавног живота Шведске.

- Циљ је био да се скрене пажња на најважније културне знаменитости Србије и великане српске историје и истакне понуда за одмор у бројним градовима, са нагласком на Београд као град са душом и популарну европску “сити брејк” дестинацију, а гости су имали прилику и да испробају чувена вина и специјалитете балканске кухиње - рекао је Радомир.

Он сматра да би надлежне институције у Републици Српској могле да организују сличну презентацију и додаје да стоји на располагању ако за то буде било интереса.  

- Сматрам да би по узору на овај догађај требало организовати нешто слично како бисмо промовисали природне и туристичке љепоте Републике Српске, Бањалуке и Српца, а нарочито нашу гастрономску понуду, што би сигурно привукло пажњу Швеђана јер заиста имамо шта да покажемо свијету - каже Радомир.

Овај познати водитељ написао је двије ауторске књиге рецепата српске националне кухиње и других балканских народа које су уједно путопис кроз наше обичаје и историју.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана