„Jesenji sajam 2017“ okuplja stotine izlagača

Milijana Latinović
„Jesenji sajam 2017“ okuplja stotine izlagača

Banjaluka - „Banjalučki velesajam“ sutra otvara vrata za više od 200 izlagača koji će se posjetiocima predstaviti na 130 štandova u okviru „Jesenjeg sajma 2017“.

Direktor „Banjalučkog velesajma“ Dragoljub Bojanić je rekao da su i u ovogodišnjem, 21. sajmu objedinjene tri međunarodne manifestacije i to Sajam lova, ribolova, ekologije i sporta LORIMES, Sajam poljoprivrede i prehrambene industrije AGROS i Sajam turizma i ugostiteljstva.

- Očekujemo mnogo više učesnika nego prethodnih godina, a osim učesnika iz Srpske i FBiH predstaviće se i izlagači iz Srbije, Slovenije i Hrvatske. Predstaviće se firme iz inostranstva koje imaju predstavništva u BiH, ali izlažu proizvode iz svojih matičnih zemalja, kao što je „Lada auto“ iz Rusije i još neke iz Indonezije - naveo je Bojanić.

Dodao je da će u okviru sajma biti organizovan 16. sajamski kup u spremanju riblje čorbe, kao i tradicionalni Kup u lovu na grabljivice na jezeru Bočac.

- Na štandu Lovačkog saveza RS tokom sajma biće ocjenjivani lovački trofeji. Tokom manifestacije biće promovisana makedonska vina, a posjetioce očekuje mnoštvo drugih aktivnosti - istakao je Bojanić.

Predsjednik Lovačkog saveza RS Savo Minić je istakao da se savez ove godine prvi put predstavlja u punom kapacitetu.

- Sa ponosom ističem da će na ovogodišnjem sajmu biti izloženi trofeji vuka i divojarca, koji su bili svjetski prvaci. Ovakvi trofeji potvrđuju da se u proteklom periodu dobro gazdovalo lovištima i da je lovočuvarska služba radila svoj posao, te da je prihrana divljači bila na nivou na kojem to struka nalaže - rekao je Minić i dodao da savez polako prevazilazi kapacitet ovog sajma, te da će u idućem periodu razmatrati mogućnost organizovanja samostalnog sajma lova na području RS.

Sekretar Lovačkog saveza RS Živko Lazić ističe da će savez, pored centralnog štanda, imati predstavnike iz svih deset regija na drugim štandovima, koji će predstaviti trofeje divljači iz svojih lovišta.

- Posjetioci će imati priliku da vide eksponate srndaća, medvjeda, vuka, fazana i zeca. Riječ je o reprezentativnim uzorcima koji su visoko ocijenjeni - rekao je Lazić i dodao da su u goste pozvali lovačka udruženja od Srpske do Kosova.

Lazić je dodao da će osim trofeja posjetioci imati priliku da na štandovima vide i svu potrebnu lovačku opremu i naglasio da je Lovački savez ovogodišnji generalni pokrovitelj sajma.

Jesenji sajam će biti otvoren do 19. novembra, a posjetioci će imati priliku da obilaze štandove od 10 do 19 časova.

Ulaznice

Dragoljub Bojanić kaže da je ove godine cijena ulaznice dvije marke.

- Dogovorili smo se o saradnji sa bioskopom „Palas“, tako da će svi koji kupe kartu za bioskop na poklon dobiti i ulaznicu za sajam - rekao je Bojanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana