„Јесењи сајам 2017“ окупља стотине излагача

Милијана Латиновић
„Јесењи сајам 2017“ окупља стотине излагача

Бањалука - „Бањалучки велесајам“ сутра отвара врата за више од 200 излагача који ће се посјетиоцима представити на 130 штандова у оквиру „Јесењег сајма 2017“.

Директор „Бањалучког велесајма“ Драгољуб Бојанић је рекао да су и у овогодишњем, 21. сајму обједињене три међународне манифестације и то Сајам лова, риболова, екологије и спорта ЛОРИМЕС, Сајам пољопривреде и прехрамбене индустрије АГРОС и Сајам туризма и угоститељства.

- Очекујемо много више учесника него претходних година, а осим учесника из Српске и ФБиХ представиће се и излагачи из Србије, Словеније и Хрватске. Представиће се фирме из иностранства које имају представништва у БиХ, али излажу производе из својих матичних земаља, као што је „Лада ауто“ из Русије и још неке из Индонезије - навео је Бојанић.

Додао је да ће у оквиру сајма бити организован 16. сајамски куп у спремању рибље чорбе, као и традиционални Куп у лову на грабљивице на језеру Бочац.

- На штанду Ловачког савеза РС током сајма биће оцјењивани ловачки трофеји. Током манифестације биће промовисана македонска вина, а посјетиоце очекује мноштво других активности - истакао је Бојанић.

Предсједник Ловачког савеза РС Саво Минић је истакао да се савез ове године први пут представља у пуном капацитету.

- Са поносом истичем да ће на овогодишњем сајму бити изложени трофеји вука и дивојарца, који су били свјетски прваци. Овакви трофеји потврђују да се у протеклом периоду добро газдовало ловиштима и да је ловочуварска служба радила свој посао, те да је прихрана дивљачи била на нивоу на којем то струка налаже - рекао је Минић и додао да савез полако превазилази капацитет овог сајма, те да ће у идућем периоду разматрати могућност организовања самосталног сајма лова на подручју РС.

Секретар Ловачког савеза РС Живко Лазић истиче да ће савез, поред централног штанда, имати представнике из свих десет регија на другим штандовима, који ће представити трофеје дивљачи из својих ловишта.

- Посјетиоци ће имати прилику да виде експонате срндаћа, медвједа, вука, фазана и зеца. Ријеч је о репрезентативним узорцима који су високо оцијењени - рекао је Лазић и додао да су у госте позвали ловачка удружења од Српске до Косова.

Лазић је додао да ће осим трофеја посјетиоци имати прилику да на штандовима виде и сву потребну ловачку опрему и нагласио да је Ловачки савез овогодишњи генерални покровитељ сајма.

Јесењи сајам ће бити отворен до 19. новембра, а посјетиоци ће имати прилику да обилазе штандове од 10 до 19 часова.

Улазнице

Драгољуб Бојанић каже да је ове године цијена улазнице двије марке.

- Договорили смо се о сарадњи са биоскопом „Палас“, тако да ће сви који купе карту за биоскоп на поклон добити и улазницу за сајам - рекао је Бојанић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана