Једногодишњој Далал Омеровић за трансплантацију фали још око 110.000 евра

nezavisne.com
Једногодишњој Далал Омеровић за трансплантацију фали још око 110.000 евра

Бихаћ - Како би био спасен живот једногодишње Далал Омеровић из Бихаћа, неопходно је обавити операцију трансплантације коштане сржи која кошта око 270.000 еура.

У ранијим хуманитарним акцијама прикупљено је више од половине овог износа, тако да за комплетирање цјелокупне финансијске конструкције недостаје још око 110.000 еура.

Здравствени третмани којима је дјевојчица била подвргнута на здравственој клиници у њемачком граду Есену показали су да Далал болује од таквог типа леукемије која се може лијечити једино трансплантацијом коштане сржи.

“Ових дана она ће бити подвргнута хемотерапијама како би се њено здравствено стање држало под контролом, односно да се не би погоршало док се не обаве потребне претраге за трансплантацију”, кажу родитељи дјевојчице.

Из клинике су тражили да се одмах уплати 20.000 еура како би се покренуо процес тражења донора, док ће сама операција коштати око 250.000 еура.

Због тога су родитељи још једном апеловали на добре људе широм свијета да помогну у лијечењу њихове кћерке. Безбрижно дјетињство дјевојчице сурово је прекинуто након што је прославила први рођендан, када су лијечници дијагностицирали да болује од најтежег облика акутне леукемије.

Њени родитељи, Индира и Хајрудин Омеровић, којима је она прво дијете, одлучили су да лијечење дјевојчице наставе у иностранству с обзиром на ограниченост домаћих здравствених капацитета када су у питању овако тешке болести.

Омеровићи живе од скромних примања и немају довољно средстава за лијечење дјевојчице, због чега им је потребна помоћ добрих људи. Сви који желе помоћи овој породици средства могу уплатити на жиро рачун број 1862210333268585 у Зират банци на име Индира Омеровић, с напоменом “за Далал”. Активни су и хуманитарни бројеви 090 291 024 за кориснике БХ Телеком мреже и 092 890 829 за кориснике ХТ “Еронет” мреже. Сваким позивом донирате двије КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана