Јако невријеме у Лакташима, лед падао 20 минута

РТРС
Јако невријеме у Лакташима, лед падао 20 минута

Лакташи - Јако невријеме праћено градом захватило је данас око 16.30 часова општину Лакташи.

Према изјавама грађана, лед величине љешника праћен кишом интензивно је падао 15 до 20 минута и нанио велику штету, посебно у баштама и воћњацима.

О количини леда који је пао у дијелововима ове општине свједочи податак да се није отопио све до вечерњих часова, а како тврде становници Лакташа, могао се грабити лопатама.

Ово је други пут у посљедњих неколико дана да је невријеме погодило Лакташе. У прошлу суботу, киша која је интензивно падала, такође је изазвала велику штету у повртњацима.

Грађани кажу да је данашњи градоносни облак само довршио оно што је почело суботње невријеме.

На подручју Републике Српске до сада је испаљено око 100 противградних ракета због невремена, а дејство је и даље у току, потврдио је Срни директор предузећа Противградна превентива Републике Српске, Тихомир Дејановић.

Дејановић је навео да је град послијеподне захватио подручје Лакташа и Прњавора, те да је у Сребреници, Зворнику, Брчком и на Мањачи било суградице у пљуску.

Хидрометеоролошки завод Српске за сутра најављује вријеме слично данашњем, са честим пљусковима и грмљавином, а могуће су и локалне непогоде са градом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана