Jahorina šampion zimskog turizma

A. J. R.
Jahorina šampion zimskog turizma

Istočno Sarajevo - Olimpijski centar (OC) “Jahorina” proglašen je šampionom zimskog turizma u konkurenciji 12 zemlja jugoistočne Evrope, a to vrijedno priznanje stiglo je od Međunarodnog centra za razvoj turizma i ugostiteljstva “Sacen Internacional”.

Svečana dodjela priznanja “Zlatno turističko srce”, u organizaciji “Sacen Internacionala”, održana je u subotu u Skadarliji u Beogradu, a prije dodjele nagrada patrola ovog centra obišla je BiH, Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku, Makedoniju, Tursku, Rumuniju, Bugarsku, Sloveniju, Tunis, Maltu i Grčku, nakon čega je stručni žiri izabrao najbolje u turizmu.

Direktor OC “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da je “Zlatno turističko srce” značajno priznanje za Jahorinu, posebno jer je prvo priznanje izvan granica Srpske.

- To je znak da je Jahorina postala priznata i kod turista iz Srbije i da se prati i vrednuje naš rad - kazao je Ljevnaić. Istakao je da OC “Jahorina” nastavlja sa radom i ulaganjima.

- Za sljedeću zimsku sezonu planirana je izgradnja nove 10-sjedne gondole, uz koju će Jahorina postati brend broj jedan u regionu, a već tokom predstojeće ljetne sezone svi koji dođu na Jahorinu moći će da osjete adrenalinsku vožnju planinskim bobom dugim više od dva kilometra - dodao je Ljevnaić. U OC “Jahorina” istakli su da je planirana strategija njihovog menadžmenta za samo dvije godine dovela do prepoznatljivog brenda koji je unaprijedio zimski turizam u Srpskoj, BiH i jugoistočnoj Evropi.

- Procvatom Jahorine povećan je prihod olimpijskog centra za 170 odsto, ali i priliv u druge privredne grane, što je Jahorinu, Istočno Sarajevo i taj dio Srpske učinio interesantnim za nove investitore i velika ulaganja. Više od dva miliona vožnji ostvareno je na našim stazama, na kojima je izgrađen najsavremeniji sistem za vještačko osnježavanje, a kojim se garantuje minimum 120 dana snijega na planini - rekli su u OC “Jahorina”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana