Јахорина шампион зимског туризма

А. Ј. Р.
Јахорина шампион зимског туризма

Источно Сарајево - Олимпијски центар (ОЦ) “Јахорина” проглашен је шампионом зимског туризма у конкуренцији 12 земља југоисточне Европе, а то вриједно признање стигло је од Међународног центра за развој туризма и угоститељства “Сацен Интернационал”.

Свечана додјела признања “Златно туристичко срце”, у организацији “Сацен Интернационала”, одржана је у суботу у Скадарлији у Београду, а прије додјеле награда патрола овог центра обишла је БиХ, Србију, Црну Гору, Хрватску, Македонију, Турску, Румунију, Бугарску, Словенију, Тунис, Малту и Грчку, након чега је стручни жири изабрао најбоље у туризму.

Директор ОЦ “Јахорина” Дејан Љевнаић рекао је да је “Златно туристичко срце” значајно признање за Јахорину, посебно јер је прво признање изван граница Српске.

- То је знак да је Јахорина постала призната и код туриста из Србије и да се прати и вреднује наш рад - казао је Љевнаић. Истакао је да ОЦ “Јахорина” наставља са радом и улагањима.

- За сљедећу зимску сезону планирана је изградња нове 10-сједне гондоле, уз коју ће Јахорина постати бренд број један у региону, а већ током предстојеће љетне сезоне сви који дођу на Јахорину моћи ће да осјете адреналинску вожњу планинским бобом дугим више од два километра - додао је Љевнаић. У ОЦ “Јахорина” истакли су да је планирана стратегија њиховог менаџмента за само двије године довела до препознатљивог бренда који је унаприједио зимски туризам у Српској, БиХ и југоисточној Европи.

- Процватом Јахорине повећан је приход олимпијског центра за 170 одсто, али и прилив у друге привредне гране, што је Јахорину, Источно Сарајево и тај дио Српске учинио интересантним за нове инвеститоре и велика улагања. Више од два милиона вожњи остварено је на нашим стазама, на којима је изграђен најсавременији систем за вјештачко осњежавање, а којим се гарантује минимум 120 дана снијега на планини - рекли су у ОЦ “Јахорина”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана