Јахорина и Андрићград - бренд Републике Српске

Срна
Јахорина и Андрићград - бренд Републике Српске

Вишеград - Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Тошић договорили су данас потписивање протокола о сарадњи с циљем унапређења сарадње у области туризма.

"Вишеград и Источно Сарајево имају одличне туристичке потенцијале, од којих су највећи Андрићград и Јахорина", истакао је Ђуревић након састанка који је одржан у Вишеграду.


Он је додао да је туристичка понуда коју имају ове двије локалне заједнице у центру туристичке понуде Републике Српске, али и региона.

"Наш заједнички план је да промовишемо и унапређујемо туристичку понуду наше регије, а сигуран сам да ћемо након договорених активности повећати број туриста с обзиром на разноврсну туристичку понуду Вишеграда и Источног Сарајева", нагласио је Ђуревић.

Директор Туристичке организације Источног Сарајева Игор Тошић рекао је да је на састанку разговарано о туристичким садржајима и понудама Вишеграда и Источног Сарајева.

"Андрићград и Јахорина су бренд Републике Српске. Покушаћемо да повежемо Вишеград и Источно Сарајево како би унаприједили туризам као једну од најважнијих грана привреде", истакао је Тошић.

Директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић рекла је да ће Јахорина као центар зимског туризма значити Вишеграду као додатни садржај, исто као што ће и туристима на Јахорини много значити Вишеград с обзиром да је ту центар културе и умјетности Андрићград.

"Повезивање Вишеграда и Источног Сарајева биће на добробит обје локалне заједница", истакла је Тодоровићева.

Она је најавила да ће туристичке организације у својим промотивним активностима на те двије дестинације гледати као на цјелину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана