Jabuke popunile štandove na “Danima šljive”

S. Ta.
Jabuke popunile štandove na “Danima šljive”

Prijedor - Jabuke, kruške i drugo voće popunili su štandove na privredno-turističkoj manifestaciji “Dani šljive” u Prijedoru, jer je grad koji je nedavno pogodio Potkozarje potukao šljivike.

Predsjednik prijedorskog Udruženja voćara Mladen Marjanović istakao je da će dvadesetak voćara na malom gradskom trgu idućih dana izložiti svoje proizvode.

- Rod šljive je bio dobar sve do julskog grada koji je gotovo uništio plodove i zato smo sajam proširili izlagačima drugog voća - rekao je Marjanović. On je dodao da je za voćare veoma važan plasman, a pored ponude trgovcima i otkupljivačima, ovo je prilika da se predstave i sugrađanima. 

Izlagače je obišao i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je istakao da je ovo područje poznato po dobroj šljivi i raznim proizvodima od ove voćke.

- Nažalost, već godinama u periodu sazrijevanja šljive dešavaju se razne prirodne nepogode, a nedavno nevrijeme u Potkozarju napravilo je veliku štetu u voćarstvu - rekao je Đaković.

Cijena kilograma šljiva na ovom sajmu iznosi jednu KM, koliko košta i kilogram krušaka i jabuka, a posjetiocima su ponuđene i kvalitetne voćne rakije i likeri, te plodovi i sokovi aronije, maline i kupine. Sajam u Prijedoru biće otvoren do 10. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana