Izvorna SDS i DNS zbijaju redove u Gradišci

Milan Vujić
Izvorna SDS i DNS zbijaju redove u Gradišci

Gradiška - Poslije pada vlasti okupljanje oko SDS-a u Gradišci sve veći broj nezadovoljnih članova koalicije Saveza za promjene svoje političko djelovanje nastavlja u DNS-u i Izvornom SDS-u.

Tako je Inicijativni odbor Izvorne SDS u Gradišci formirao 54 mjesna odbora na području opštine, koji uglavnom čine nezadovoljni članovi SDS-a i PDP-a, a gradiškom DNS-u prilazi 70 članova Opštinskih odbora Stranke pravedne politike (SPP), NDP, NS-a Adama Šukala.

Predsjednik Inicijativnog odbora Izvorne SDS u Gradišci Tihomir Mihajlović rekao je da se na konvenciji koja je zakazana za nedjelju očekuje 400 delegata koji će birati predsjednika, potpredsjednike i članove opštinskog odbora, te članove predsjedništva stranke. 

- Formirali smo 13 područnih, te 52 mjesna odbora. Planirano je da do kraja ove godine bude formirano 70 mjesnih odbora, čime bi Izvorna SDS bila politička partija sa najviše mjesnih odbora na području opštine Gradiška - istakao je Mihajlović. 

On je naveo da Izvorna SDS trenutno sprovodi rješenja nove skupštinske većine, odnosno predsjednika Skupštine opštine Uroša Grahovca.

- Ovih dana završava se osnivanje novih Upravnih odbora koje je formirala nova većina sastavljena od SNSD-a, DNS-a i ISDS koja će preuzeti UO javnih ustanova Muzeja, Apoteke i Kulturnog centra i time okončati proces primopredaje dužnosti - rekao je Mihajlović.

Predsjednik OO DNS-a u Gradišci Vladimir Janković rekao je da se DNS uvijek zalagao za dosljednu i principijelnu politiku koju su prepoznali bivši članovi političkih partija u Gradišci, zbog čega im se pridružuju.

Bivši član republičkog predsjedništva NS-a Željko Blagojević, koji je u dva mandata bio odbornik i aktuelni direktor Kulturnog centra Gradiška, rekao je da je glavni razlog izlaska iz NS-a neslaganje sa politikom koju ova stranka provodi na lokalnom i republičkom nivou.*

Suspenzije

Odbornik Izvorne SDS u SO Gradiška Dušan Kočić kaže da je suspendovan sa radnog mjesta rukovodioca prepumpne stanice Kej, sa kojom gazduje komunalno preduzeće "Vodovod", jer je odbio da se vrati u SDS.

- Ovakve ucjene sam imao i ranije kada sam razriješen sa mjesta tehničkog direktora u ovom preduzeću jer sam izašao iz skupštinske većine okupljanje oko SDS i PDP, nakon čega mi je i brat dobio otkaz - istakao je Kočić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana