Изворна СДС и ДНС збијају редове у Градишци

Милан Вујић
Изворна СДС и ДНС збијају редове у Градишци

Градишка - Послије пада власти окупљање око СДС-а у Градишци све већи број незадовољних чланова коалиције Савеза за промјене своје политичко дјеловање наставља у ДНС-у и Изворном СДС-у.

Тако је Иницијативни одбор Изворне СДС у Градишци формирао 54 мјесна одбора на подручју општине, који углавном чине незадовољни чланови СДС-а и ПДП-а, а градишком ДНС-у прилази 70 чланова Општинских одбора Странке праведне политике (СПП), НДП, НС-а Адама Шукала.

Предсједник Иницијативног одбора Изворне СДС у Градишци Тихомир Михајловић рекао је да се на конвенцији која је заказана за недјељу очекује 400 делегата који ће бирати предсједника, потпредсједнике и чланове општинског одбора, те чланове предсједништва странке. 

- Формирали смо 13 подручних, те 52 мјесна одбора. Планирано је да до краја ове године буде формирано 70 мјесних одбора, чиме би Изворна СДС била политичка партија са највише мјесних одбора на подручју општине Градишка - истакао је Михајловић. 

Он је навео да Изворна СДС тренутно спроводи рјешења нове скупштинске већине, односно предсједника Скупштине општине Уроша Граховца.

- Ових дана завршава се оснивање нових Управних одбора које је формирала нова већина састављена од СНСД-а, ДНС-а и ИСДС која ће преузети УО јавних установа Музеја, Апотеке и Културног центра и тиме окончати процес примопредаје дужности - рекао је Михајловић.

Предсједник ОО ДНС-а у Градишци Владимир Јанковић рекао је да се ДНС увијек залагао за досљедну и принципијелну политику коју су препознали бивши чланови политичких партија у Градишци, због чега им се придружују.

Бивши члан републичког предсједништва НС-а Жељко Благојевић, који је у два мандата био одборник и актуелни директор Културног центра Градишка, рекао је да је главни разлог изласка из НС-а неслагање са политиком коју ова странка проводи на локалном и републичком нивоу.*

Суспензије

Одборник Изворне СДС у СО Градишка Душан Кочић каже да је суспендован са радног мјеста руководиоца препумпне станице Кеј, са којом газдује комунално предузеће "Водовод", јер је одбио да се врати у СДС.

- Овакве уцјене сам имао и раније када сам разријешен са мјеста техничког директора у овом предузећу јер сам изашао из скупштинске већине окупљање око СДС и ПДП, након чега ми је и брат добио отказ - истакао је Кочић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана