Izletom na Viselac obilježen Međunarodni dan planina

Srna
Izletom na Viselac obilježen Međunarodni dan planina

Vlasenica - Planinarsko ekološko društvo /PED/ “Acer” iz Vlasenica obilježilo je danas Međunarodni dan planina izletom na Viselac, jednim od najljepših planinskih grebena planine Javor.

Predsjednik društva Dragan Ilić rekao je Srni da je u pohodu učestvovalo oko 60 planinara, svih generacija.

On je dodao da je staza bila dugačka oko devet kilometara, a vrijeme idealno za pješačenje.

“Pješačili smo ukupno oko dva i po časa, uz nekoliko odmora. Usput je bilo pripremljeno osvježenje za sve planinare, tako da niko nije osjetio poseban umor”, rekao je Ilić.

Dugogodišnji član društva Pajsija Petrović rekao je Srni rekao da je cilj ovakvih akcija popularizacija prirodnih ljepota opštine Vlasenica i planinarenja, te da se što više ljudi animira za bavljenje ovim korisnim sportom.

“Imali smo jako lijepo vrijeme, oko nas lijepa priroda, fina šetnja i lijepo druženje”, rekao je Petrović.

Predstavike u pohodu na Viselac imali su i vlasnički biciklistički, atletski i tekvando klub, te Lovačko društvo “Birač”, čiji su članovi, za sve učesnike, nakon završetka pohoda, na gradskog trgu pripremili čaj i kuvano vino.

Upriličen je i kratkak program posvećen Danu planina, koji su pripremili članovi geografske sekcije vlasenički Srednjoškoldkog centra “Milorad Vlačić”.

PED “Acer” okuplja oko 40 stalnih članova, koji u toku jedne godine učestvuju u više od 40 planinarskih pohoda u Vlasenici i regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana