Izbjegli i raseljeni dobijaju stanove u krugu bivše kasarne

R. Mi.
Izbjegli i raseljeni dobijaju stanove u krugu bivše kasarne

Trebinje - Ministar za izbjegla i raseljena lica RS Davor Čordaš i zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić najavili su juče početak izgradnje zgrade sa 48 stanova za korisnike kolektivnog ili alternativnog smještaja na području grada.

Zgrada će biti građena na lokaciji nekadašnje kasarne "Luka Vukalović", a riječ je o projektu zatvaranja kolektivnih i alternativnih centara (CEB dva) vrijednosti 2,2 miliona KM. Čordaš je rekao da je juče završen javni poziv za izbor izvođača, te da bi radovi trebalo da počnu za mjesec.

- Značajno je i što će biti omogućeno zapošljavanje ljudi, jer će radove izvoditi firme iz RS - naglasio je Čordaš.

Ćurić je dodao da grad u izgradnji ovog objekta učestvuje sa oko 20 odsto sredstva.

Čordaš je juče posjetio Dom penzionera u Trebinju, gdje je počela sanacija objekta, u kojem, između ostalih, boravi i 20 raseljenih lica. On je rekao da je Vlada RS za ovu namjenu obezbijedila oko 1,6 miliona KM u okviru realizacije projekta CEB dva.

- Od ranije je poznato  da je ovaj dom bio jedan od najsavremenijih i drago mi je što Vlada učestvuje upravo u njegovom uređenju - rekao je Čordaš.

Direktor doma Rajko Ćapin izrazio je zadovoljstvo što je sanacija počela i što će njihovim završetkom korisnici dobiti bolje uslove za boravak, a zaposleni za rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana