Iz kabineta predsjednika Srpske 20.000 km za školu u Šibovskoj

Srna
Iz kabineta predsjednika Srpske 20.000 km za školu u Šibovskoj

Prnjavor - U Šibovskoj, u opštini Prnjavor, sinoć je ozvaničen završetak obnove krovne konstrukcije Osnovne škole "Petar Kočić", koja je koštala 18.000 KM, a sredstva je obezbijedio kabinet predsjednika Republike Srpske.

Direktor Škole Mladen Simić rekao je da je iz tih sredstava urađena i jedna učionica u područnoj školi u Velikoj Ilovi za šta je utrošeno 2.000 KM.


"Odlučili smo da od dobijenih sredstava obnovimo krovnu konstrukciju koja je bila dotrajala, a nadamo se da se ovdje neće stati sa radovima na školi koja na ovom području postoji već 115 godina", rekao je Simić.

On je podsjetio da u ovoj školi zajedno sa područnim odjeljenjem nastavu pohađaju 222 učenika.

"Ove godine u centralnu školu upisano je 17 prvačića, a u područnom odjeljenju 11 učenika prvog razreda. Ne očekujemo da će sa novom školskom godinom doći do smanjenja broja odjeljenja i reorganizacije u školi", rekao je Simić.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš istakao je opredjeljenje lokalne vlasti da se ulaže u školstvo i razvoj mladih.

"Veliku podršku i pomoć imali smo od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je odobrio 20.000 KM odmah nakon što smo mu predstavili projekat. Sa ovom investicijom se neće stati sa radovima jer u ovoj školi ima još mnogo toga da se uradi", rekao je Tomaš.

Tomaš je podsjetio da su u toku i radovi na proširenju Osnovne škole "Miloš Crnjanski" u Potočanima, a u toku godine biće izvođeni i radovi na rekonstrukciji škole "Meša Selimović" u Naseobini Lišnja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana