Исповијест милионера из Бијељине: Вјеровао сам у луду срећу, али милионе нисам ни сањао

Драгана Келеч
Исповијест милионера из Бијељине: Вјеровао сам у луду срећу, али милионе нисам ни сањао

Бијељина - Увијек сам вјеровао у неку луду срећу, годинама играо разне игре и добијао више пута, али никада нисам ни сањао да ће ми срећа донијети милионе.

Тим ријечима своју филмску и готово нестварну животну причу започиње Јаско Шабић из Бијељине, који је стекао планетарну популарност освојивши пет милиона евра у наградној игри у Италији. Невјероватна срећа га је погледала кад је свратио да предахне на дугом путу из Швајцарске у Италију, у коју се упутио у потрази за послом.

- Хвала, хвала, али није господин, само Јаско - одговорио је кроз смијех на честитке на почетку разговора.

Срећку која му је промијенила живот купио је из навике. Толико пута је остао кратких рукава да од једне "гребаљке" у дугом низу није имао велика очекивања.

- Купио сам срећку чисто из навике. Увијек сам волио да играм ту игру, док сам путовао кроз италијанске градове, радећи и тражећи нове послове - каже Шабић.

Два пута седмично путује на релацији Швајцарска - Италија, па је често стављао срећу на искушење.

- У италијанским кафићима док пију пиће сви гребу срећке. Узмем тако и ја једну од 20 евра. Огребем, кад оно замјена. Замијеним и добитак 50 евра. Узмем својих 50 евра и кренем кући - присјећа се својих првих добитака.

Тада је у њему прорадио неки чудан осјећај да га је кренуло, па је на изласку из кафића у Варезеу купио још пет срећки.

- Дођем кући, узмем да гребем једну. Каже ми зет, иначе Италијан, па слабо говори наш језик: "Папи, дај и мени једну". Пружим му једну, каже не ту, већ другу. Замијенимо се. Код њега нула, а код мене 1.000 евра - препричава Јаско своје све озбиљније добитке.

Од кад је пала "хиљадарка" сваког понедјељка је обавезно ишао у исти кафић. Ту је и познанику заказивао сусрете, да би му предао пакете, које му је слала супруга. И увијек би успут куповао срећке.

- Као и сваки пут и тога дана дођем у бар и по навици уз пиће узмем и срећку. Када сам видио бројеве, кад се нисам срушио - казао је човјек којем је међу четири милиона становника БиХ срећа вјероватно донијела рекордни добитак.

Кад се прибрао и опоравио од шока, прво што је учинио било је да "окрене" туру цијелој кафани, изненадивши све око себе када им је рекао да их части милионер.

На питање како се осјећа као милионер, Јаско је остао помало недоречен.

- Па… како бих се осјећао?! Не знам. Имао сам новца и раније од тих игара. Добијем, потрошим и тако... Увијек сам био као феникс, дизао се из пепела, доље-горе, па вам сад и не знам описати осјећај - казао је новопечени милионер.

Шабић је срушио и устаљени табу да се о великим добицима ћути и да само најближи знају за стечено богатство. Одмах је у бару стао пред објектив и поносно позирао са милионском срећком. Касније се упутио у своју Бијељину да са укућанима и пријатељима подијели срећу. Касније ће размислити у шта ће трошити новац.

- Не плашим се што сви знају да сам постао милионер. Имају и други и више од мене па мирно живе. Стигао сам у Бијељину. Прво ћу са породицом и пријатељима нешто окренути на ражњу. Морамо се провеселити, а послије ћу видјети шта ћу са новцем. Има времена - каже Јаско.

Његова срећа прелила се на двије кћерке и супругу, родбину и пријатеље, а највише се обрадовала мајка Анђа.

- Драго ми је због мог Јаска! Срећна сам, ма пресрећна - казала је узбуђено старица.

Срећан је и Јасков рођак Шериф Рамадовић, који још није стигао да види срећног добитника.

- Заиста ми је драго што је наш Јаско добио толике паре. Нека је и њега Бог погледао - казао је Рамадовић и навео да се Јаско увијек сналазио и борио кроз живот.

Био је велики борац и није бирао послове да би прехранио породицу. Није се, каже, ничега либио, а неријетко се и мучио да би зарадио новац, који га је сада сам пронашао. Већ је стигао и позив из банке у Риму из које су га обавијестили да ће му новац бити пребачен на рачун.

Све слутило на срећу

Јаско Шабић каже да је његова срећа "кувала" као вулкан пред ерупцију. Добијао је петнаестак пута по 1.000 и најмање 40 пута по 500 евра.

- Добитке од 100 и 50 евра и не бројим. Њих бих увијек замијенио за нове срећке - каже Јаско.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана