Investicije donose bolje uslove za život mještana

Investicije donose bolje uslove za život mještana 09.11.2017 14:08 | Srna

Nevesinje - Na jučerašnjoj svečanoj sjednici Skupštine opštine Nevesinje, povodom Dana opštine - Mitrovdana, opštinske povelje dodijeljene su predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i ratnom komandantu Nevesinjske brigade Novici Gušiću.

Dodik je rekao da mu je velika čast što je dobio povelju opštine u Nevesinju, koja je simbol junaštva o kojem se čulo daleko preko granica Republike Srpske.

On je rekao da se sa načelnikom Nevesinja Milenkom Avdalovićem dogovorio o nekoliko važnih investicija koje će popraviti život u ovom mjestu, od izgradnje sportske dvorane, kulturnog centra, rekonstrukcije puteva, te dovođenja novih investicija i zapošljavanja djece poginulih boraca.

Dodik je istakao da će Vlada RS izdvojiti 450.000 KM za sportsku dvoranu i dom kulture i naglasio da se na području Nevesinja gradi sistem hidroelektrana "Gornji horizonti", što će doprinijeti da na ovom prostoru budu poboljšani uslovi za život.

Najavio je i dovođenje investitora koji će otvoriti oko 200 radnih mjesta u Nevesinju i naglasio da će od Termoelektrane "Gacko" zatražiti da zaposle desetoro djece poginulih boraca iz Nevesinja.

- Zajedničkom energijom nastojaćemo da riješimo probleme u Nevesinju, od kojih je najveći nezaposlenost - rekao je Dodik.

Avdalović je rekao da Nevesinje spada u red nerazvijenih opština, ali da se uz pomoć Vlade i predsjednika Republike Srpske rade mnogi projekti.

- Od Nevesinja želimo da napravimo gradić koji će biti prijatan za život i u koji će svi rado svraćati - istakao je Avdalović.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica