Инвестиције доносе боље услове за живот мјештана

Срна
Инвестиције доносе боље услове за живот мјештана

Невесиње - На јучерашњој свечаној сједници Скупштине општине Невесиње, поводом Дана општине - Митровдана, општинске повеље додијељене су предсједнику Републике Српске Милораду Додику и ратном команданту Невесињске бригаде Новици Гушићу.

Додик је рекао да му је велика част што је добио повељу општине у Невесињу, која је симбол јунаштва о којем се чуло далеко преко граница Републике Српске.

Он је рекао да се са начелником Невесиња Миленком Авдаловићем договорио о неколико важних инвестиција које ће поправити живот у овом мјесту, од изградње спортске дворане, културног центра, реконструкције путева, те довођења нових инвестиција и запошљавања дјеце погинулих бораца.

Додик је истакао да ће Влада РС издвојити 450.000 КМ за спортску дворану и дом културе и нагласио да се на подручју Невесиња гради систем хидроелектрана "Горњи хоризонти", што ће допринијети да на овом простору буду побољшани услови за живот.

Најавио је и довођење инвеститора који ће отворити око 200 радних мјеста у Невесињу и нагласио да ће од Термоелектране "Гацко" затражити да запосле десеторо дјеце погинулих бораца из Невесиња.

- Заједничком енергијом настојаћемо да ријешимо проблеме у Невесињу, од којих је највећи незапосленост - рекао је Додик.

Авдаловић је рекао да Невесиње спада у ред неразвијених општина, али да се уз помоћ Владе и предсједника Републике Српске раде многи пројекти.

- Од Невесиња желимо да направимо градић који ће бити пријатан за живот и у који ће сви радо свраћати - истакао је Авдаловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана