Инцидент у добојској Економској школи: Ученице се сукобиле па се умијешала и мајка

Nezavisne.com
Инцидент у добојској Економској школи: Ученице се сукобиле па се умијешала и мајка

Фото: Илустрација ђ Инцидент у добојској Економској школи: Ученице се сукобиле па се умијешала и мајка

Добој - Међусобне размирице и сукоб неколико ученика добојске Економске школе измакао је контроли када је један родитељ дошао у ову образовну установу да се разрачуна с ученицом другог разреда.

Весна Спасојевић, разредни старјешина другог разреда Економске школе, смјер пословни секетар, каже да су се ђаци посвађали због глупости "јер једни другима не знају шта ће из обијести да раде", али је мајка једне ученице, виновника вршњачког препуцавања, одлучила да правду узме у своје руке.

"Чула сам чудан звук с ходника, изађем из зборнице, видим сва дјеца на степеницама, видим нека гужва, ја дотрчим... Мајка ученице која је малољетна је стајала на степеништу и свађала се са другом ученицом, која је стајала у ћошку, а испред ње неке њене другарице, као чувале је. Узмем ученицу за руку пошаљем је у разред, а мајка ће мени: 'Зашто нас прекидате?' Питала сам је л' треба с неким да се бије", описала је Спасојевићева инцидент који се догодио прије пет дана.

Након тога је борбена мајка одлучила да своју кћерку више не шаље на наставу и да је испише из школе.

"Тој мајци сам рекао да је не исписује јер ће јој бити боље да заврши школу овдје, али она каже да су тако одлучили", наводи Зоран Марковић, школски педагог.

Због збивања у Економској школи редакцији "Независних" су се обратили поједини родитељи, који тврде да је дошло до туче између ученика и њихових родитеља, у којој је морала да интервенише и полиција.

"То је ипак довело до тога да се већи број дјеце не осјећа сигурно похађајући наставу у овој школи, те су већ неки прешли у друге школе, Гимназију и Медицинску", тврде родитељи у мејлу који су послали "Независним".

Тијана Васиљевић-Стокић, в.д. директора Економске школе, каже да туче није било, а након немилог догађаја између мајке и ученице реаговали су у складу с Протоколом о поступању у случају насиља, злостављања или занемаривања дјеце.

"Школа је истог момента када се проблем десио обавијестила полицију и Центар за социјални рад. Досад нисам добила никакав писани траг да неко жели да се испише из ове школе, нити сам чула од разредних старјешина да се дјеца осјећају несигурно у школи", рекла је Васиљевић-Стокићева.

Да је ипак у школи дошло до физичког обрачуна може се наслутити на основу информације из добојске полиције, у којој како кажу чекају да им се достави озљедни лист, односно потврда да ли се ради о лакшим или тежим повредама, на основу чега ће бити покренут поступак против ђака, али и против борбене мајке.

"Ми не знамо ко је кога огребао, на овакав или онакав начин, шта је ко коме рекао. Ми то не знамо, ни ја, ни директорица", каже школски педагог Зоран Марковић.

У међувремену, разредни старјешина је предузела мјере из своје надлежности према четири ученика.

"Њима ћу ја снизити владање, то је она прва степеница. Ја имам и Одјељењско вијеће, да питам професоре шта они мисле да ли још да им дамо укор Одјељенског вијећа, још једну оцјену ниже", појаснила је Весна Спасојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана