Играонице освојиле рогатичке малишане

С. М.
Играонице освојиле рогатичке малишане

Рогатица - Двије играонице отворене су у Удружењу за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама “Растимо срећно” у Рогатици, у оквиру манифестација посвећених предстојећој крсној слави општине Преображењу Господњем.

Ријеч је о унутрашњој и вањској играоници, а намијењене су свој дјеци из Рогатице.

Чланарина за играонице је симболична, 10 марака мјесечно за једно дијете, док ће друго дијете из исте породице плаћати пет, а треће ће бити ослобођено плаћања.

- Од чланарине су ослобођена и сва дјеца ометена у развоју - рекао је предсједник удружења “Растимо срећно” Миле Ћебић. Да је чланарина симболична, додаје он, говори и чињеница да се више од 50 малишана учланило и прије отварања. Унутрашња играоница опремљена је тобоганом, љуљашкама и пратећом опремом и за њену опрему утрошено је око 4.000 марака које су обезбиједили Министарство породице, омладине  и спорта РС, општина и група приватних предузетника. Вањска играоница има два тобогана са двије спојене куле и степеницама. Ту су и четири љуљашке и остала опрема, вриједна 6.500 марака, које су обезбиједили Млади социјалдемократи РС и Рогатице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана