Хуманитарно вече за помоћ петогодишњој Снежани Савић

Срна
Хуманитарно вече за помоћ петогодишњој Снежани Савић

Угљевик - У Центру за културу "Филип Вишњић" у Угљевику вечерас је представом "Уображенко и Звездана" у извођењу полазника Школе глуме одржано хуманитарно вече за петогодишњу Снежану Савић из Неготина у Србији, којој је неопходна операција матичним ћелијама.

Снежана болује од Крабеове болести, која захвата мијелински омотач нервних ћелија мозга и цијелог нервног система и има смртоносан исход.

"Једини спас за Снежану су матичне ћелије, које ће јој дати млађа сестра из млечних зуба и поткожног масног ткива. Операција ће бити обављена у Грчкој за шта је потребно око 3.000 евра", рекла је новинарима Снежанина мајка Данијела Савић.

Она каже да дјевојчица од рођења болује од епилепсије, високог притиска, као и да има уграђено пластично цријево, шум срца, оштећен вид, деформитет прстића на ногама и рукама, за један центиметар краћу десну ногу и да је већину свог петогодишњег живота провела у болницама.

Она је захвалила свима, који су подржали ову хуманитарну акцију, а посебно мјештанину Угљевика Милораду Јовичићу, који им је омогућио контакте у овој подмајевичкој општини.

Директор Центра за културу Предраг Вујевић рекао је да је ово хуманитарно вече названо "Дјеца за дијете".

"Циљ нам је био да покретањем ове хуманитарне акције дјеца из Угљевика помогну вршњакињи Снежани и дају свој допринос да и она има срећно и нормално дјетињство. Задатак родитеља, школа и јавних установа је да дјецу уче хуманости", рекао је Вујевић новинарима.

Он је истакао да је улаз био слободан, односно на бази добровољног прилога.

Сви који желе помоћи дјевојчици Снежани Савић, новац могу уплатити на рачун у Павловић банци број 554-405-000551-01-58, који гласи на оца Томислава Савића.

Након представе, у склопу хуманитарне вечери, одржан је и концерт народне музике на коме су учествовали чланови бијељинског Удружења гуслара "Филип Вишњић" Вукан Ђука, Миломир Малиновић и Милош Марјановић, те вокални солиста "Златни глас" Вишња Мандић, хармоникаш Александар Јовановић и етно пјевачи Виолета и Цвија Крајишник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана