Херојска борба за слободу не смије пасти у заборав

М. Л.
Херојска борба за слободу не смије пасти у заборав

Бањалука - Дужност и обавеза свих је да чувају тековине Одбрамбено-отаџбинског рата и његују сјећање на жртву палих бораца, коју су поднијели вођени часним и племенитим циљевима.

Навео је то предсједник РС Милорад Додик у честитки свим борцима и породицама погинулих бораца поводом Дана бораца Одбрамбено-отаџбинског рата.

- Обиљежавајући овај дан дајемо путоказ младим покољењима да се никад не заборави херојска борба за слободу и мир у којој данас живимо - навео је Додик.

Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић је рекао да херојима палим за слободу сви дугују вјечно поштовање и захвалност.

- За слободу отаџбине и потомака дали су највредније што су имали. Нека им је вјечна слава - истакао је Чубриловић.

Премијерка РС Жељка Цвијановић поручила је да жртва свих страдалих обавезује на чување и јачање Српске, док је министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Миленко Савановић истакао да овај дан носи симболику вјечне тежње српског народа за опстанком на овим просторима.

Централна манифестација обиљежавања Дана бораца и 214 година од Првог српског устанка одржана је у манастиру Добрун код Вишеграда, гдје је служен парастос погинулим борцима и српским устаницима вожда Карађорђа Петровића.

Дан бораца обиљежен је парастосом и полагањем вијенаца у бројним локалним заједницама широм Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана