Грујичић: Позив одборницима у Сребреници на договор и сарадњу

Срна
Грујичић: Позив одборницима у Сребреници на договор и сарадњу

Сребреница - Начелник општине Сребреница Младен Грујичић позвао је локалне страначке лидере да се договоре и формирају скупштинску већину како би било изабрано руководство и радна тијела на сутрашњем наставку конститутивне сједнице Скупштине општине Сребреница, која је прекинута 1. децембра.

Грујичић је изјавио Срни да он жели да буде начелник свих грађана ове општине и да позива одборнике да се формира скупштинска већина од одборника из оба народа који овдје живе и изаберу представници и српског и бошњачког народа у руководство Скупштине општине као и за начелнике општинских одјељења.


"Заједничким радом и сарадњом, уз поштовање закона, морамо договорима и консензусом рјешавати сва питања, па и она око којих имамо потпуно различита мишљења. Треба да сви покажемо стрпљење, уважавање и толерантност да не долази до наметања неких одлука и дискриминације у било ком смислу", истакао је Грујичић.

Он је поручио да жели да сарађује са комплетним сазивом Скупштине општине без обзира ко је власт, а ко у опозицији, јер сви одборници имају право да изнесу своја мишљења, захтјеве и ставове.

Грујичић је позвао одборнике да сутра заврше конститутивну сједницу Скупштине општине и изаберу предсједника и потпредсједника, као и замјеника начелника општине, те скупштинска радна тијела и вршиоце дужности начелника општинских одјељења како би се кренуло са редовним радом и извршавањем задатака и обавеза које су им грађани повјерили на изборима.

"Желим да заједничким радом и дијалогом уз пуно уважавање свих, рјешавамо сва питања и тако својим радом дајемо примјер за помирење грађана, али и стварамо услове за бољи живот у овој локалној заједници", појаснио је Грујичић.

Он је оцијенио да је потребно да након конституисања општинске власти Скупштина општине почне рад убрзаном динамиком ради усвајања ребаланса буџета за ову годину, измирења неких преузетих обавеза и почетка реализације одређених пројеката за које су се стекли услови.

"Потребно је усагласити нацрт буџета за идућу годину те програме рада Скупштине и начелника општине за идућу годину и још мноштво обавеза је пред новоизабраном влашћу", нагласио је Грујичић.

Према његовим ријечима, период зиме се мора искористити за обављање припрема и остваривање сарадње са што већим бројем заинтересованих партнера како би се стварао повољан амбијент да се на прољеће крене у реализацију неких конкретних пројеката који ће допринијети побољшању стања и стварању амбијента за економски развој општине и отврање нових радних мјеста.

"Запошљавање и привредни развој су приоритет у будућем раду јер то треба да доведе до побољшања услова живота и стандарда становника, посвећености грађана послу и обавезама, али и до боље климе за живот, већег степена разумијевања међу грађанима и окретање будућности, до ширења обима пословне сарадње и смањења неповјерења међу припадницима различитих народа у овом мјесту", закључио је Грујичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана