Grujičić: Podrška Kormakove opštinskom rukovodstvu u Srebrenici za rad i planove

Srna
Grujičić: Podrška Kormakove opštinskom rukovodstvu u Srebrenici za rad i planove

Srebrenica - Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je nakon današnjeg sastanka sa ambasadorom SAD u BiH Morin Kormak da su dobili usmenu podršku za dosadašnji način rada i planove koje rukovodstvo opštine ima s ciljem ekonomskog oporavka i stvaranja uslova za bolju budućnost Srebrenice.

On je zahvalio na posjeti i rekao da na sastanku nije bilo govora o konkretnim projektima nego se razgovaralo o političkoj i ekonomskoj situaciji i razvoju opštine.


“Mi ćemo nastaviti da radimo na realizaciji naših planova i Kormakova se s tim saglasila. Nama je potrebna pomoć još dvije godine da realizujemo razvojne projekte i otvorimo planirana radna mjesta, a nakon toga Srebrenica će moći da samostalno funkcioniše i razvija se na osnovu svojih prirodnih resursa i firmi koje će ovdje da posluju”, ocijenio je Grujičić.

Grujičić je istakao da usmena podrška i ocjena Kormakove da se u Srebrenici dobro radi predstavlja uspjeh i podstrek da se nastavi sa dosadašnjim načinom rada s ciljem stvaranja uslova za bolju budućnost ove opštine i njenih građana.

Zamjenik načelnika opštine Nermin Alivuković rekao je da se razgovaralo o međunacionalnim odnosima, bezbjednosti i pripremama za obilježavanje 11. jula, godišnjice stradanja Bošnjaka.

“Rekao sam da su ovdje dobri odnosi, da je bezbjednost u ovoj opštini među najboljim u Republici Srpskoj i BiH. Takođe, upoznao sam ambasadorku da pripreme za obilježavanje 11. jula teku prema planu i da načelnik Grujičić ima razumijevanje i pruža maksimalnu podršku članovima Organizacionog odbora za obilježavanje komemoracije 11. jula”, rekao je Alivuković.

On je istakao da postoji saglasnost i iskrena želja da se obilježavanje komemoracija 11. jula za stradale Bošnjake i 12. jula za stradale Srbe iz Srebrenice organizuju i proteknu na dostojanstven način, da sve prođe bez incidenata i kako dolikuje komemorativnim skupovima.

Alivuković kaže da su on i Grujičić saglasni da svojim radom, djelovanjem i izjavama ne podižu tenzije pred održavanje komemoracija, da se spriječi narušavanje bezbjednosne situacije i da daju puni doprinos da obilježavanja godišnjica stradanja proteknu dostojanstveno.

Na pitanje novinara da li se razgovaralo o dva miliona KM pomoći koju je Savjet ministara obećao Srebrenici 2015. godine, Grujičić i Alivuković su rekli da danas o tome nije razgovarano, ali da su dostavili 28 projekata Savjetu ministara i da traže sastanak za dogovor oko načina realizacije i utroška tih sredstava, ali da još nisu naišli na razumijevanje Savjeta ministara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana