Gradonačelnik Doboja se počastio limuzinom od 111.000 KM

Capital.ba
Gradonačelnik Doboja se počastio limuzinom od 111.000 KM

Doboj - Gradonačelnik Doboja Obren Petrović počastio se tokom novogodišnjih praznika, o trošku svojih građana koji su preživjeli katastrofalne poplave, novom limuzinom vrijednom čak 111.148 KM sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost.

Ugovor je 4. januara dodijeljen firmi "Autorad" iz Pelagićeva bez podataka o kojoj marki luksuznog automobila je riječ. U ugovoru stoji da je ponuda ove firme bila i jedina pristigla na tender iako je dokumentaciju preuzelo više auto-kuća. Takođe, posebno je podebljana stavka "najniža cijena", ali i da je sve sprovedeno u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH.

Odbornik SNSD-a u dobojskom parlamentu Sanja Vulić je rekla da zasjedanja nije bilo od polovine decembra te da je sporna kupovina prošla neopaženo.

- Izgleda da je Petroviću dosadilo vozilo koje već ima pa je odlučio da kupi novo. Skupština nije zasjedala od polovine decembra i nova sjednica zakazana je za 28. februar. Međutim, još nije poznato hoće li se i o ovom pitanju raspravljati - navela je Vulićeva.

Javni novac u Doboju ove godine ne štede, pa i "Vodovod Doboj" traži kreditora za lizing radi kupovine novog automobila "audi Q5" vrijednog 133.000 KM. Kako je početkom mjeseca pisao BIRN, kredit će biti otplaćivan pet godina, a "Vodovod" će u lizingu učestvovati s 40 odsto svog novca.  Direktor "Vodovoda Doboj" Ognjen Mitrović je naveo da su Nadzorni odbor i Skupština akcionara predvidjeli nabavku automobila do 180.000 maraka koji je namijenjen za upravu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana