Gradiška: Potpisan sporazum o prekograničnoj saradnji

Agencije
Gradiška: Potpisan sporazum o prekograničnoj saradnji

Gradiška - Načelnik opštine Gradiška Nikola Kragulj i direktor Razvojne agencije Brodsko-posavske županije Dragan Jelić potpisali su danas sporazum o prekograničnoj saradnji, prenose agencije.

Sporazum predviđa saradnju u izradi projekata za predpristupne Fondove EU, saradnju razvojnih agencija i korištenje hrvatskih iskustava na putu ka evropskim integracijama.

Kragulj je upoznao hrvatsku delegaciju o dokumentaciji koju je opština Gradiška već pripremila, te istakao da je sačinjeno kadrovsko jezgro koje će raditi na izradi projekata za predpristupne fondove.

Jelić je rekao da je Brodsko-posavska županija spremna da opštini Gradiška pronađe partnere za svaki projekat koji pripremi.

- Ocijenili smo da je prekogranična saradnja prioritet i stalo nam je da sarađujemo sa gradiškom opštinom jer nas spaja rijeka Sava - poručio je Jelić.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i direktor Razvojne agencije Slavonsko-baranjske županije Stjepan Ribić, inicijator susreta Miodrag Manojlović i privrednik Ilija Gigović, čiji su voćnjak i pogone gosti obišli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana