Gradiška: Lakše studiranje za 161 stipendistu

M. V.
Gradiška: Lakše studiranje za 161 stipendistu

Gradiška - Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović potpisao je sa 161 studentom sa područja ove opštine ugovore o stipendiranju.

Osim 161 studenta, kojima su stipendije odobrene nakon konkursa raspisanog krajem prošle godine, iz opštinskog budžeta biće stipendirano i 39 studenata koji odranije ostvaruju ovo pravo. Latinović je rekao da će opština u ovoj akademskoj godini stipendirati ukupno 200 studenata.

Student prve godine Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci Sana Ljepojević kazala je da joj stipendija mnogo znači, s obzirom na to da su troškovi studiranja veliki, te dodala da je to i podstrek da dalje vrijedno uči i radi.

O odlasku iz RS, kaže, za sada ne razmišlja, želja joj je da nakon školovanja nastavi da živi i radi u RS.

Student PMF-a Dejan Paspalj kaže da je na ovom fakultetu u roku završio prostorno planiranje, nakon čega je upisao i geografiju kako bi imamo više šanse za posao.

- Nisam birao posao, prijavljivao sam se na razne konkurse, čak i u Kalinoviku, i do sada imam više od 50 odbijenica. Poslao sam papire "vani" da nastavim master, a dok to čekam, studiram geografiju - kazao je Paspalj.

Opština Gradiška isplaćuje stipendije studentima deset mjeseci u toku godine u mjesečnom iznosu od 120 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana