Gradiška: Bolji uslovi za 750 đaka

Milan Vujić
Gradiška: Bolji uslovi za 750 đaka

Gradiška - Đaci koji pohađaju nastavu u Osnovnoj školi "Vasa Čubrilović" u Gradišci od nove školske godine imaće mnogo bolje uslove za učenje.

Za sanaciju, koja je nedavno počela, Vlada Srpske je obezbijedila 500.000 maraka. Ovo će mnogo značiti đacima i nastavnicima, jer su do sada boravili u dotrajalim prostorijama, koje su izgrađene prije više od pola vijeka.

- Škola je bila u katastrofalnom stanju. Elektroinstalacije i stolarija su bili dotrajali, krov je prokišnjavao godinama, a plafoni su se urušavali - rekao je direktor OŠ "Vasa Čubrilović" Vladimir Stanišljević i dodao da nastavu pohađa oko 750 učenika.

- Tender je raspisan na 500.000 maraka bez PDV-a. Planirano je da budu sanirani stolarija, zidovi, podovi, fasada, krov i sve što je potrebno. Kompletna škola će biti uređena i spremna za novu školsku godinu - rekao je Stanišljević.

On je naveo da se investitor obavezao da će rekonstrukciji objekta biti urađena u roku od 60 dana.

- Do sada nije bio značajnijih ulaganja u ovaj objekat, a poslije završetka radova djeca i nastavnici će moći da rade u odličnim uslovima - naveo je Stanišljević.

Dragana Tešić iz Gradiške, čije dijete u septembru kreće u ovu osnovnu školu, kaže da je presrećna što će napokon ova škola biti obnovljena, jer su uslovi biti katastrofalni.

- Drago mi je što su prepoznali prioritete i što će upravo ta škola biti obnovljena, jer u onim uslovima nastava nije mogla normalno da se odvija. Presrećna sam što moj sin kreće u prvi razred i što će, kao i sva ostala djeca, moći da pohađa nastavu u novim prostorijama - rekla je Tešićeva.

Prvačići

Vladimir Stanišljević je rekao da je proteklih godina bio trend opadanja broja đaka, ali se situacija popravlja.

- U školsku 2014/2015. godini upisano je oko 90 prvačića - naglasio je Stanišljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana