Градишка: Бољи услови за 750 ђака

Милан Вујић
Градишка: Бољи услови за 750 ђака

Градишка - Ђаци који похађају наставу у Основној школи "Васа Чубриловић" у Градишци од нове школске године имаће много боље услове за учење.

За санацију, која је недавно почела, Влада Српске је обезбиједила 500.000 марака. Ово ће много значити ђацима и наставницима, јер су до сада боравили у дотрајалим просторијама, које су изграђене прије више од пола вијека.

- Школа је била у катастрофалном стању. Електроинсталације и столарија су били дотрајали, кров је прокишњавао годинама, а плафони су се урушавали - рекао је директор ОШ "Васа Чубриловић" Владимир Станишљевић и додао да наставу похађа око 750 ученика.

- Тендер је расписан на 500.000 марака без ПДВ-а. Планирано је да буду санирани столарија, зидови, подови, фасада, кров и све што је потребно. Комплетна школа ће бити уређена и спремна за нову школску годину - рекао је Станишљевић.

Он је навео да се инвеститор обавезао да ће реконструкцији објекта бити урађена у року од 60 дана.

- До сада није био значајнијих улагања у овај објекат, а послије завршетка радова дјеца и наставници ће моћи да раде у одличним условима - навео је Станишљевић.

Драгана Тешић из Градишке, чије дијете у септембру креће у ову основну школу, каже да је пресрећна што ће напокон ова школа бити обновљена, јер су услови бити катастрофални.

- Драго ми је што су препознали приоритете и што ће управо та школа бити обновљена, јер у оним условима настава није могла нормално да се одвија. Пресрећна сам што мој син креће у први разред и што ће, као и сва остала дјеца, моћи да похађа наставу у новим просторијама - рекла је Тешићева.

Првачићи

Владимир Станишљевић је рекао да је протеклих година био тренд опадања броја ђака, али се ситуација поправља.

- У школску 2014/2015. години уписано је око 90 првачића - нагласио је Станишљевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана