Gradiščani čuvaju sjećanje na stradale sugrađanke

M. V.
Gradiščani čuvaju sjećanje na stradale sugrađanke

Gradiška - Služenjem pomena i polaganjem vijenaca i cvijeća ispred Kulturnog centra u Gradišci sutra će biti obilježeno 13 godina od požara u Domu kulture “Veljko Čubrilović”, u kojem su poginule tri radnice preduzeća “Simpo-SIK”.

Osim rodbine i prijatelja stradalih Dijane Ećimović, Gordane Ždero i Biljane Plotan-Šešum, vijence će položiti i predstavnici Opštinske uprave i Kulturnog centra Gradiška.

Sigurne smrti, 16. novembra 2005. godine, spasio se Živko Šukalo skočivši sa drugog sprata tadašnjeg Doma kulture, koji je planuo zbog neispravnih elektroinstalacija. Šukalo je ranije istakao da je taj tragičan događaj ostavio tragove koji su neizbrisivi i ne mogu se ispričati.

- To je jedan strašan osjećaj koji se javlja u svakom teškom trenutku, a posebno kada se navršava godišnjica, kada je jedan srećni trenutak zajedničkog druženja pretvoren u tragediju - rekao je Šukalo.

U Opštinskoj upravi kažu da obilježavanje godišnjice tragičnog požara u Domu kulture u Gradišci treba da bude opomena svima da budu ozbiljni i odgovorni u vezi sa svim javnim objektima i pitanjem bezbjednosti građana, kako na prostoru opštine Gradiška tako i Republike Srpske.

Nekoliko godina poslije požara na temeljima izgorjelog Doma kulture izgrađen je Kulturni centar Gradiška, jedno od najljepših zdanja kulture u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana