Граде дом у родном мјесту чувеног олимпијца

Д. Ј.
Граде дом у родном мјесту чувеног олимпијца

Србац - Мјештани Разбоја Љевчанског код Српца добиће до краја ове године друштвени дом у свом селу, а посао на том објекту, вриједан 75.000 евра, финансираће Влада Србије.

Почетак извођења радова озваничио је начелник Српца Млађан Драгосављевић, који је рекао да ће дом служити за рад фолклорног ансамбла “Лијевче” из Разбоја, али и за друге активности омладине овог и других села.

- Млади ће имати гдје да се друже и окупљају, а посебно ће изградња дома значити фолклорном друштву из овог села, које је морало организовати своје концерте у другим мјестима. Помоћ у изградњи објекта пружиће и привредници Радослав Бабић и Стојан Зрнић из села, који су недавно помогли и при асфалтирању школског игралишта - рекао је Драгосављевић.

Озваничењу почетка радова присуствовао је и Танасије Куваља, чувени бициклиста и аутомобилиста, који је поријеклом из овог села, а који је остао упамћен као вишеструки првак бивше Југославије и учесник Олимпијских игара у Мексику 1968. године. У његову част је кроз Разбој у недјељу први пут прошао бициклистички караван трке “Београд - Бањалука”. Мјештани Разбоја су почетак изградње дома и долазак бициклиста доживјели као истински празник, због чега су организовали наступе фолклорних друштава, такмичења у скакању у врећи, бацању камена с рамена и повлачењу конопца, турнир у малом фудбалу и “Фијакеријаду”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана