Grad sunca ponovo dobio aleju maturanata

Srna
Grad sunca ponovo dobio aleju maturanata

Trebinje - Maturanti i učenici nižih razreda srednjih škola iz Trebinja posadili su juče stabla platana u prvu poslijeratnu aleju maturanata u ovom gradu.

Posađeno je deset platana uz novoizgrađenu saobraćajnicu od naselja Gučine do Mokrih Dolova.

Direktor “Komunalnog” Nedeljko Lambeta istakao je da su na ovu ideju došli u saradnji sa učenicima, nakon što su saznali da su se u Trebinju u slične aleje sadila drveća sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, ali da je ta lijepa akcija vremenom prestala.

- Ovo je dio Trebinja koji dobija sasvim novi izgled, zbog čega smo i odlučili da prva aleja u koju su platane zasadili učenici bude upravo ovdje. Ovu akciju ćemo nastaviti i u narednim godinama - naveo je Lambeta.

Na novoizgrađenoj saobraćajnici u narednih nekoliko dana biti postavljeno i deset kanti za smeće.

Učenik Turističke škole Srđan Domazet rekao je da mu je drago što su posađeni platani i što Trebinje dobija prvu aleju u koju su ih zasadili učenici.

- U okviru predmeta Demokratija i ljudska prava došli smo na ideju da svaka generacija maturanata posadi određen broj novih stabala i da učestvuju u uređenju zelenih površina - naveo je Domazet.

Stanovnici okolnih naselja imaju samo riječi hvale za ovu akciju, vjerujući da će se tokom narednih godina i ostatak ulice ukrasiti novim stablima drveća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana