Grad pred bankrotom, Vučurević u limuzini

Željka Kokot
Grad pred bankrotom, Vučurević u limuzini

Trebinje - Opozicija u Trebinju ogorčena je zbog kupovine "audija" vrijednog 119.000 maraka kojim odnedavno gradonačelnik Slavko Vučurević krstari ulicama grada, dok pripadnici Službe hitne pomoći na teren odlaze u zastarjelim i nespravnim vozilima.

Ovaj, za mnoge neshvatljiv Vučurevićev potez, juče su oštro iskritikovali predstavnici trebinjskog NDP-a i SNSD-a.

Naglasili su da je, uprkos tome što je prošlogodišnji deficit Trebinja premašio 600.000 KM, u garažu gradske uprave dovezen "audi" visoke klase u kojem će se voziti Vučurević.

U NDP-u kažu da je skupocjeni automobil kupljen novcem stanovnika Trebinja i navode da ovaj čin pokazuje "domaćinski odnos" vlasti prema sugrađanima.

Predsjednik Gradskog odbora NDP-a Slobodan Šaraba
najoštrije je osudio postupak Vučurevića koji se "počastio" luksuznim autom, dok ljekari Hitne službe iz ovog grada na intervencije odlaze u nesigurnim vozilima.

Šaraba smatra da je katastrofalno što je Vučurević postao vlasnik automobila vrijednog 119.000 KM samo nekoliko mjeseci nakon što se pričalo o bankrotu grada.

- Zna se da trebinjska Hitna pomoć raspolaže vozilima za koja nije sigurno da li će uspjeti doći do mjesta nesreće i vratiti se do Doma zdravlja - kaže Šaraba.

On se pita se zašto Vučurević nije kupio neku "škodu" od 30.000 maraka i Domu zdravlja obezbijedio neko bolje vozilo kako bi ljudi koji spasavaju živote mogli da intervenišu na pravi način.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Trebinje Luka Petrović kaže da je kupovina ovog automobila samo jedan u nizu katastrofalnih poteza koje je Vučurević povukao. Istakao je da nije vrijeme za kupovinu vozila dok se istovremeno otpuštaju pripravnici.

- Otpušteno je 27 pripravnika, od kojih su neki članovi porodica poginulih boraca - kaže Petrović i dodaje da je evidentno da se Vučureviću bliži kraj mandata, te zbog toga, kako kaže, ne zna šta radi.

Predsjednik Izvršnog odbora NDP-a Milan Projević rekao je da je Vučurević nastavio sa praksom bratimljenja sa mjestima iz regiona i naglašava da povelja bratimljenja bez neke konkretne saradnje u budućnosti gubi svaki smisao.

Komentar Vučurevića o kupovini automobila juče nismo uspjeli da dobijemo jer nije odgovarao na telefonske pozive.

Propusti

Slobodan Šaraba je ukazao i na druge "propuste, promašaje i loše odluke koje je donio trebinjski gradonačelnik", među kojima je naveo obećanje otvaranja fabrike obuće "Bema", povećanje poreza na imovinu građana, te komunalne takse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana