Grad Trebinje obezbijedio nagradno putovanje za najbolje studente

Srna
Grad Trebinje obezbijedio nagradno putovanje za najbolje studente

Trebinje - Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović donio je odluku da Gradska uprava finansira višednevnu nagradnu ekskurziju za 29 studenata iz Trebinja sa postignutim izuzetnim uspjehom u toku studiranja.

Ovo je prvi put da Grad Trebinje na ovakav način nagrađuje najbolje studente i jedina je lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja je za najvrednije na visokoobrazovnim ustanovama organizovala putovanje u inostranstvo kako bi bar malo upoznali tamošnju privredu, kulturu i način života.

Petrović je Srni potvrdio da će putovanje trajati pet dana na relaciji Trebinje-Budimpešta-Bratislava-Trebinje i da će biti realizovano između 20. i 30. jula ove godine.

“Najbitnije nam je da se naši studenti osjećaju ugodno i da im ovo putovanje ostane u lijepom sjećanju, a i da ponešto nauče o gradovima koje posjećuju o čemu će se pobrinuti i lokalni vodiči koji su angažovani za ovu priliku”, istakao je Petrović.

On je dodao da će Gradska uprava i ubuduće pratiti i nagrađivati rad najvrednijih studenata i nastojati da im obezbijedi uslove da u svom gradu primijene ono što su naučili tokom školovanja.

Studentima je obezbijeđen prevoz, smještaj, hrana.

Gradska uprava i kroz druge vidove pomoći stimuliše studente kako u njihovom odabiru budućeg zanimanja tako i tokom školovanja.

Petrović je raspisao Javni poziv za dodjelu stipendija studentima koji se školske 2018/2019. godine prvi put upisuju na fakultet deficitarnih zanimanja - arhitekturu, građevinarstvo, mašinstvo, elektrotehniu, informatiku, srpski jezik i književnost.

Za studente koji upišu ove fakultete dodjeljivaće se stipendija u iznosu od 200 KM mjesečno, za deset mjeseci i to četiri mjeseca u 2018. godini i šest mjeseci u 2019. godini.

Rok za podnošenje dokumentacije ističe 31. jula ove godine.

Studentima koji ostvare pravo na stipendiju dodjeljivaće se stipendija i za drugu godinu studiranja pod uslovom da je redovno upišu prvi put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana