Град Требиње обезбиједио наградно путовање за најбоље студенте

Срна
Град Требиње обезбиједио наградно путовање за најбоље студенте

Требиње - Градоначелник Требиња Лука Петровић донио је одлуку да Градска управа финансира вишедневну наградну екскурзију за 29 студената из Требиња са постигнутим изузетним успјехом у току студирања.

Ово је први пут да Град Требиње на овакав начин награђује најбоље студенте и једина је локална заједница у Републици Српској која је за највредније на високообразовним установама организовала путовање у иностранство како би бар мало упознали тамошњу привреду, културу и начин живота.

Петровић је Срни потврдио да ће путовање трајати пет дана на релацији Требиње-Будимпешта-Братислава-Требиње и да ће бити реализовано између 20. и 30. јула ове године.

“Најбитније нам је да се наши студенти осјећају угодно и да им ово путовање остане у лијепом сјећању, а и да понешто науче о градовима које посјећују о чему ће се побринути и локални водичи који су ангажовани за ову прилику”, истакао је Петровић.

Он је додао да ће Градска управа и убудуће пратити и награђивати рад највреднијих студената и настојати да им обезбиједи услове да у свом граду примијене оно што су научили током школовања.

Студентима је обезбијеђен превоз, смјештај, храна.

Градска управа и кроз друге видове помоћи стимулише студенте како у њиховом одабиру будућег занимања тако и током школовања.

Петровић је расписао Јавни позив за додјелу стипендија студентима који се школске 2018/2019. године први пут уписују на факултет дефицитарних занимања - архитектуру, грађевинарство, машинство, електротехниу, информатику, српски језик и књижевност.

За студенте који упишу ове факултете додјељиваће се стипендија у износу од 200 КМ мјесечно, за десет мјесеци и то четири мјесеца у 2018. години и шест мјесеци у 2019. години.

Рок за подношење документације истиче 31. јула ове године.

Студентима који остваре право на стипендију додјељиваће се стипендија и за другу годину студирања под условом да је редовно упишу први пут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана