Godišnje u Bijeljini i do 150 zahtjeva za mirenje

Srna
Godišnje u Bijeljini i do 150 zahtjeva za mirenje

Bijeljina - Problem u komunikaciji, ljubomora i vanbračne veze, bolest jednog od supružnika kao što su psihičke smetnje, alkoholizam i drugi oblici zavisnosti, te nasilje, najčešći su razlozi zbog kojih supružnici u Bijeljini podnose zahtjeve za razvod.

- U Bijeljini se godišnje podnese između 100 i 150 zahtjeva za pokušaj mirenja u postupcima razvoda braka - navodi se u informaciji Centra za socijalni rad koja će sutra biti razmatrana u Skupštini grada.

Tim postupcima bude obuhvaćeno od 400 do 500 djece, a stručni timovi Centra za socijalni rad nastoje da se konfliktan partnerski odnos ne bi prenosio na djecu.

Stručnjaci ocjenjuju da je to ponekad vrlo težak zadatak za partnere u čijim reakcijama dominira ljutnja i upozoravaju da je za djecu najrizičnija prva godina nakon razdvajanja roditelja. Broj onih koji nastave zajednički život u prosjeku je 10 odsto. Prema zapažanju stručnjaka, na području Bijeljine na probleme u funkcionisanju porodice utiču i rano stupanje u brak, nezrelost i nespremnost na zajednički život, kao i kratko predbračno poznanstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana