Годишње у Бијељини и до 150 захтјева за мирење

Срна
Годишње у Бијељини и до 150 захтјева за мирење

Бијељина - Проблем у комуникацији, љубомора и ванбрачне везе, болест једног од супружника као што су психичке сметње, алкохолизам и други облици зависности, те насиље, најчешћи су разлози због којих супружници у Бијељини подносе захтјеве за развод.

- У Бијељини се годишње поднесе између 100 и 150 захтјева за покушај мирења у поступцима развода брака - наводи се у информацији Центра за социјални рад која ће сутра бити разматрана у Скупштини града.

Тим поступцима буде обухваћено од 400 до 500 дјеце, а стручни тимови Центра за социјални рад настоје да се конфликтан партнерски однос не би преносио на дјецу.

Стручњаци оцјењују да је то понекад врло тежак задатак за партнере у чијим реакцијама доминира љутња и упозоравају да је за дјецу најризичнија прва година након раздвајања родитеља. Број оних који наставе заједнички живот у просјеку је 10 одсто. Према запажању стручњака, на подручју Бијељине на проблеме у функционисању породице утичу и рано ступање у брак, незрелост и неспремност на заједнички живот, као и кратко предбрачно познанство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана